2016. április 23., szombat

S-Budget folyékony súrolószer - teszt




A Spar saját márkás terméke tiszta felületeket és karcmentes ragyogást ígér. Tűzhely, edény, csempe és szaniter tisztítására ajánlják.

Ha már ránézünk, egyértelmű, hogy a Cif súrólószert próbálja utánozni - és ez elég jól sikerült. Nem csak külsőre, hanem kellemes citromos illatában, állagában és hatásában is. A Cifet szeretem, nincs ez másképp az S-Budgettel sem, de a Sparos termék nagy előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a márkás testvére.
Én használom a kád, mosdó tisztítására, súrolás nélkül, szinte gyengéd törléssel lesznek tiszták, csillogóvá varázsolja a csaptelepeket és a mosogatót is. Edényeknél és a tűzhelyen akkor használom, ha odaégett valami. Ha úgy masszívan odaégett a kaja az edénybe (ne facebookozzatok főzés közben! :D), akkor a fém dörzsi is bevetésre kerül hozzá. Csempére valahogy nem jutott eszembe felkenni, ahol nem lehet olyan könnyen lemosni (mondjuk egy konyhai falon), ott jó párszor át kellene szerintem törölni sima vizes ronggyal, hogy az az enyhe fehér "poros" réteg ne látszódjon utána.
500 ml van a flakonban, ami viszonylag sokáig elég lehet. A teteje felpattintós, egy nagyon kicsit nehezen nyílik, egy alkalommal sikerült úgy kinyitnom, hogy le is tört a teteje, annak nem örültem, de máskor nem fordult elő.
Amióta felfedeztem a Sparban, csak ilyet veszek, nekem abszolút bevált.

Vélemény: 5*


Ti mit használtok súrolásra?


2016. április 16., szombat

Rexona Invisible Aqua izzadásgátló stift - teszt





Hát...
Nagyon sokat elfogyasztottam a Rexona különböző stiftjeiből, mert bár nem vagyok velük elégedett, de nem találtam jobbat sem...

Szerencsétlenségemre eléggé izzadós típus vagyok, szóval rajtam jól lehet tesztelni a hiperszuper, 24-48 órás izzadásgátlókat, ha nálam átmennek a teszten, akkor azok tudhatnak valamit. :)
Dezodorokból stiftet szoktam használni, a fújós és golyós változatoknál zavar, hogy olyan sokáig nedves marad tőle a bőröm, a ruháimba is belekenődnek, nem praktikusak. A stiftekből viszont annyit és oda kenek, ahová szeretnék, könnyedén lehet szabályozni a mennyiségeket. Persze nem használok belőlük keveset, ne ezen múljon a hatásuk.
A Rexonáknak az illatát szeretem, egyik sem túl erős, inkább enyhe púderes vagy friss.
A hatásuk az, amivel nem vagyok elégedett. Nálam nemhogy 48 órát nem bírnának ki, de igazából 12-t sem. A kellemetlen illatokat nagyjából (mondjuk úgy 80 %-ban) megakadályozza, de az izzadást csak rövid ideig. Én sötétebb ruhákban járok, amiken állandó problémát jelent, hogy megfogja az izzadásgátló. Igen, ez a "invisible" is, szerintem pont ugyanannyira, mint a mezei, nem "láthatatlan" társai. Szóval nem nagyon érzékelem ebben a fejlesztést.
Problémám vele még az első használatnál szokott lenni, ha levesszük a kupakját, akkor van a stift felett egy kis műanyag fedősapka. Ezen csak egy keskeny kis perem van, amit körömmel kell megpróbálni kiügyeskedni a helyéről - már néha ebben leizzadok :D Ha már egy fél mm-rel szélesebb lenne a pereme, jóval könnyebb lenne ezt megoldani.
Elég sokszor akciózzák a drogériákban, egy próbát mindenképp megér, különösen kevésbé izzadósoknak válhat be. Én ilyen furcsa viszonyban vagyok vele, nem vált be, de jobb híján ezt használom.
Most próbálgatom helyette a Rexona Maximum Protectiont, hamarosan erről is olvashattok.

Vélemény: 2,5*




2016. április 13., szerda

Denkmit nedves törlőkendő - teszt




Korábban ezeket a nedves törlőkendőket/tisztítókendőket felesleges hülyeségnek gondoltam. Persze simán megoldható minden nélkülük, de rá kellett jönnöm, hogy kényelmes a használatuk.

Most már ilyet kapok elő portörléshez, ha gyorsan össze akarok takarítani valamit vagy csak nincs kedvem a vizes rongyokkal szórakozni. Felmosni nagyon utálok, gyorssegítségnek itt is beválnak a törlőkendők, egy-két darabbal át szoktam törölni pl. a tűzhely melletti kritikus részeket, így két kicsit kitolható a két felmosás közötti idő :)

A DM Denkmit almavirág illatú nedves törlőkendőjét próbáltam ki először és rögtön a kedvencemmé is vált. Egyrészt a praktikussága miatt, de legfőképpen az illata miatt. Egy törölgetés után annyira finom illat marad a szobában, hogy már csak ezért megéri áttörölni vele a bútorokat! Nagyon el van találva az illat, almás, friss, pont nekem való! Sokkal jobban tetszik, mint a fertőtlenítő szagú tisztítószerek, valahogy azokhoz kevésbé esik jól kézzel hozzáérni is, szinte érzem, hogy megy bele a fertőtlenítő a bőrömbe (tudom, használjak gumikesztyűt, megborzongok, ha rágondolok is... :D)



A kendő eléggé nedves, de azért mondjuk 3 polc áttörlése után szárazzá válik, ekkor érdemes újat elővenni.
A csomagolása öntapadós fóliával visszazárható, így a kendők hosszú idő után is kellően nedvesek maradnak a zacskóban.
50 db kendőt tartalmaz a csomagolás.

Ajánlom törölgetéshez, felmosás helyetti gyorsfeltörléshez, illetve utazáshoz, ahol biztosra akartok menni a hotelben levő fürdőszoba és bútorok tisztaságában.


Vélemény: 5*


Balea Papaya & Buttermilch kézkrém - teszt





Télen a hideg és szeles időben nagyon hamar kiszárad a kezem, folyamatos krémezésre van szükségem. Akkor vettem még a DM-ben az első tubus papayás Balea kézkrémet, azóta már a másodikat is, jó, ha van egy az irodában is, mindig ott jövök rá, hogy reggel elfelejtettem a krémezést ...

Elsőre biztos, hogy a vibrálóan narancsárga csomagolása vonzotta oda a tekintetem, majd a kézkrémeknél szokatlan papaya illatot is muszáj volt megszaglásznom. A Balea termékeket szeretem, mert ár-érték arányban nagyon jók, nem is vaciláltam, a kosaramban landolt.

A csomagolása praktikus, egy kézzel is könnyen felpattintható a teteje, viszont magától nem nyílik ki.

Az illata édeskés, hogy mennyi köze van a papayához, azt nem tudom, nekem mindenesetre bejön, szeretem szagolgatni a krémezett kezemet :)
A krém gyorsan beszívódik, utána én kifejezetten rugalmasnak és puhának érzem a bőrömet. Ha olyan igazi hideg van, akkor sajnos felrepedezik a kézfejemen a bőr, ami kissé fájdalmas is. Ebben az esetben is jót tesz, de sűrűbben kell ismételni a kenegetést. Alaphelyzetben azért napi egy-két használat nekem elegendő.

100 ml van a tubusban, melynek ára 399 Ft, a DM-ben beszerezhető.
Pénztárcabarát és hatásos kézkrém üdítő, nyárias illattal, ajánlom kipróbálásra.


Vélemény: 5*


Te próbáltad már? Segített a száraz kezeden?

BioHair Hajvágószalon - teszt




Talán ezt a szolgáltatást teszteltem eddig a legtöbbször.
Mivel rövid hajam van, nagyjából havonta-másfél havonta járok fodrászhoz. Utáltam a bejelentkezősdit, hogy vagy egy hetet is kellett várni, hogy szabad időpont legyen a fodrásznál, az sem a legmegfelelőbb időpontban, közben esetleg változott is a programom stb, stb. Így a BioHair-t, azzal, hogy nem kell (nem lehet) bejelentkezni előre, nekem találták ki. Csak beesek az utcáról és negyed-fél óra várakozás múlva ülhetek is a fodrászszékbe. Volt, hogy rögtön tudtak fogadni, de volt olyan is, hogy hosszabb várakozási időt mondtak, így aztán máskor próbálkoztam újra (ilyen talán kétszer volt).
Ahogy a neve is mutatja, a szalonokban biotermékeket használnak, ez engem mondjuk egyáltalán nem lelkesít, mivel otthon nem ilyeneket használok, így aztán ez az egy hajmosás nem oszt, nem szoroz, de biztos vannak, akik pont ezért mennek ezekbe a fodrászatokba.
Sokan azért nem próbálják ki a BioHair üzleteket, mert nem a megszokott fodrász fogja vágni a hajukat, hanem az, aki éppen akkor szabad lesz. Ez nekem soha nem jelentett problémát, amíg ugyanahhoz a fodrászhoz jártam, addig is szinte minden alkalommal kicsit máshogy sikerült a frizurám, ez persze most is így van. Egyszer sem volt, hogy nem sikerült volna a frizura, de persze volt olyan, amelyik jobban tetszett.



Én szoktam vinni képet a kért hajról, de azon kívül is szoktam kérni igazítást az után is, hogy a fodrász késznek gondolta a frizurát, ezt eddig egytől-egyik türelemmel fogadták és készségesen vágtak még belőle, ahol kértem.
Ami nem tetszik: a recepciósnak kell elmondani, hogy mit is szeretnék, aki aztán továbbadja a fodrásznak, aki viszont nem kérdez. Lehet, hogy én nagyon extrém esetnek számítok azzal, hogy csak mosást és vágást szoktam kérni (kb 2-3 cm-es hajam marad, amit vágás közben is után kell vizezni, tehát megszárad magától), de most már kihangsúlyozom, hogy szárítást nem kérek, mégis, ez az infó általában nem jut el a fodrászhoz, aztán belefúj kétszer a hajamba és felszámolják (felszámolnák) annak az árát is, ez így kicsit kellemetlen, pláne, hogy hangsúlyozom is, hogy nem kérem. Szerintem érdemes lenne a fodrászoknak is rákérdezni, megbeszélni, hogy mit is szeretne a vendég.
Az áraik kifejezetten kedvezőek, nekem 2000 Ft-ra jön ki (szárítás nélkül), ha jól emlékszem, korábban majdnem dupláját fizettem a "hagyományos" fodrászoknál.
Tehát a két nagy előnye, hogy nem kell bejelentkezni és viszonylag olcsó, illetve még egyszer sem tartott maga a vágás fél óránál tovább, tehát nincs az, hogy közben kimossák a festéket Marika néni hajából vagy elcsevegnek a bejelentkező barátnővel, tényleg csak a hajvágásra koncentrálnak.


Vélemény: 4,5 * 


Te ragaszkodsz a megszokott fodrászodhoz vagy inkább a hasonló gyors szalonokat választod?