2015. szeptember 2., szerda

Nutoka mogyorós krém - teszt







Sajnos az utóbbi időben rászoktam a Nutellára, ami drága is és nem túl egészséges, ráadásul nem is igazán kalóriaszegény :D
Persze van a Nutellán kívül is egy csomóféle mogyorókrém, amik jobb vagy rosszabb utánzatai az eredetinek. Van, amelyiket max sütibe bekeverve használnám el, ahol más ízek is dominálnak (és kb csak azért, hogy ne kelljen kidobni), de vannak egész jó hasonmások, most egy ilyet mutatok.






A Nutellának, amit ugye mogyorókrémnek hívunk, csak 13 %-a mogyoró. Nem túl sok... Amikor helyettesítő terméket kerestem, ezt a %-ot kerestem az összetevők között. Van néhány krém, amiben ugyanennyi van és van, amiben már alig.
Az Aldiban kapható Nutokában szintén 13 % a mogyorótartalom, szerintem ez egy jól sikerült hasonmás. Krémes, kenhető az állaga még a hűtőből való kivétel után is. Az íze talán egy nagyon picit édesebb, csokisabb, de éppenhogy, lehet, hogy már nem is emlékszem annyira jól a Nutellára, utóbbi legalább 3 alkalommal már a Nutokára szavaztam.
Ez sem kifejezetten olcsó, de azért barátibb árú, mint az "igazi", 400 g 599 Ft.


Vélemény: 5*


Te próbáltad már a Nutokát vagy maradsz a Nutellánál?



13 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ezt a fajtát nem ismerem, lévén nálunk nincs Aldi, viszont a Pennyben legutóbb ilyet vettünk: http://kepfeltoltes.hu/view/150902/kr_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ebben szintén 13% a mogyorótartalom, de arról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen a Nutellához képest, mert azt már régen ettem, de nekem nem volt hiányérzetem a Nutella után emiatt.
    Van egy 'testvérkéje': http://www.penny.hu/wnbinaryweb/162/16734.jpg Benne már nincs mogyoró, csak az 'íze'.
    És itt vannak az aktuális ajánlatok: http://www.penny.hu/AJ%C3%81NLATAINK/KIEMELT_AJANLATAINK/Kiemelt_aj%C3%A1nlatunk_08_27-09_02_/pe_DefaultContent1.aspx
    Itt kb. közép tájon van, akciósan 379 Ft, akció nélkül 479, viszont sajnos arra már nem emlékszem, hogy a mogyorós változat milyen áron van, gondolom az drágább, mint a mogyoró ízű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, az aláírás lemaradt, Lilla voltam. :)

      Törlés
    2. Köszönöm az ajánlást és egyben köszöntelek, mint első kommentelőt a blogon! :) Nekem Penny nem esik nagyon útba, de ha mégis, megnézem ezt is :) Vagy inkább le kéne szoknom a mogyorókrémről...? :D

      Törlés
    3. Köszi, követem a gasztroblogod, így láttam, hogy indítottál egy újat is és ehhez a teszthez épp volt némi tapasztalatom. :)
      Az is egy opció, csak nem túl vidám. :)

      Lilla

      Törlés
  2. Csatlakozom, a Nutoka tényleg finom, nekem talán kicsit vaniliásabb cukor ízű mint a nutella, de teljes mértékben ajánlott! :) <3

    VálaszTörlés
  3. Ezt meg kell néznem! Régebben nagyon szerettem a nutellát, de olyan horror ára van néha, hogy akció nélkül otthagyom a polcon, akkor is ha meg tudnánk venni. Aldink meg jó ideig nem volt, de augusztusban nyitottak egyet, azóta sok jó dolgot találtam ott, így örülök ha onnan is mutatsz kincseket még! :)

    VálaszTörlés
  4. Anyukámék Németországból hozzák, de mi imádjuk a kislányommal <3
    Édesszájú vagyok, de nem szeretem a tömény édességeket, ezt viszont alig bírom letenni :D
    Egyértelműen csak ajánlani tudom. <3

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. KI TUDNA SEGÍTENI? VÁLTOZTATTAK A NUTOKA MOGYORÓKRÉM ÍZÉN? HONNAN TUDHATOM MEG?
    A nutoka mogyorókrémet több éve fogyasztja a családom, nagyon szeretjük. 2019.05.31.én szokás szerint vásároltam 2 üveggel az ALDI-ban. Hétvégén a gyerekek szóltak, hogy rossz íze van a nutokának, - megkóstoltam én is, és valóban, olyan megmagyarázhatatlanul savanykásabb volt az íze. Felbontottuk a másik üget is, annak is. Hétfőn vissza vittem az Aldiba, szerettem volna megtudni, hogy mi lehet a kellemetlen íz oka, de sajnos nem tudtak válaszolni rá, - udvariasan vissza adták az árát. Mondtam, hogy a gyerekek, és én is szeretjük ezt a fajta mogyorókrémet, és szeretnék vinni másikat, hátha annak a megszokott íze lesz. Így is tettem, vettem 1 üveggel. Sajnos ennek is az a kellemetlen savanykás íze van. Már nincs képem vissza vinni ezt is, de nagyon szeretném megtudni, hogy megváltoztatták az ízét? Bár a korábbi üvegeken feltüntetett adatoktól nincs eltérés a jelenlegi üvegen feltüntetett adatoktól, mégis más az íze, és így, ezzel az ízzel, sajnos nem szeretik a gyerekek, és én sem.

    VálaszTörlés
  9. Hol kaphatok választ a kérdésemre? Megváltoztatták a nutoka mogyorókrém ízét?

    VálaszTörlés