2016. április 16., szombat

Rexona Invisible Aqua izzadásgátló stift - teszt





Hát...
Nagyon sokat elfogyasztottam a Rexona különböző stiftjeiből, mert bár nem vagyok velük elégedett, de nem találtam jobbat sem...

Szerencsétlenségemre eléggé izzadós típus vagyok, szóval rajtam jól lehet tesztelni a hiperszuper, 24-48 órás izzadásgátlókat, ha nálam átmennek a teszten, akkor azok tudhatnak valamit. :)
Dezodorokból stiftet szoktam használni, a fújós és golyós változatoknál zavar, hogy olyan sokáig nedves marad tőle a bőröm, a ruháimba is belekenődnek, nem praktikusak. A stiftekből viszont annyit és oda kenek, ahová szeretnék, könnyedén lehet szabályozni a mennyiségeket. Persze nem használok belőlük keveset, ne ezen múljon a hatásuk.
A Rexonáknak az illatát szeretem, egyik sem túl erős, inkább enyhe púderes vagy friss.
A hatásuk az, amivel nem vagyok elégedett. Nálam nemhogy 48 órát nem bírnának ki, de igazából 12-t sem. A kellemetlen illatokat nagyjából (mondjuk úgy 80 %-ban) megakadályozza, de az izzadást csak rövid ideig. Én sötétebb ruhákban járok, amiken állandó problémát jelent, hogy megfogja az izzadásgátló. Igen, ez a "invisible" is, szerintem pont ugyanannyira, mint a mezei, nem "láthatatlan" társai. Szóval nem nagyon érzékelem ebben a fejlesztést.
Problémám vele még az első használatnál szokott lenni, ha levesszük a kupakját, akkor van a stift felett egy kis műanyag fedősapka. Ezen csak egy keskeny kis perem van, amit körömmel kell megpróbálni kiügyeskedni a helyéről - már néha ebben leizzadok :D Ha már egy fél mm-rel szélesebb lenne a pereme, jóval könnyebb lenne ezt megoldani.
Elég sokszor akciózzák a drogériákban, egy próbát mindenképp megér, különösen kevésbé izzadósoknak válhat be. Én ilyen furcsa viszonyban vagyok vele, nem vált be, de jobb híján ezt használom.
Most próbálgatom helyette a Rexona Maximum Protectiont, hamarosan erről is olvashattok.

Vélemény: 2,5*




3 megjegyzés:

  1. Szia! Nem akarok okoskodni, de tudod hogyan hatnak ezek az izzadásgátlók? (rengeteg cikket találsz erről, ha rákeresel) a benne lévő alumínium(származékok) eltömítik a pólusokat, és emiatt nem izzadsz, így viszont a méreganyagok a szervezetedben maradnak (állítólag - többek között - emiatt nőtt meg mellrákosok száma szerte a világban)
    Érdemes kézművel deot keresni, amik nem az izzadást szüntetetik meg, "csak" a szagokat, vagy kifejezetten alumínium mentes deot keresni (pl. a dr. Organic-nak is van ilyenje)

    Kriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tanultam, hogy az emberi testen többmillió verejtékmirigy található, aminek ha azt a kis részét eltömíted, ami a hónaljadon van, akkor kijön a méreganyag izzadtság során ugyanúgy, csak máshol.

      Törlés
  2. Persze, részben igazad van... de az az izzadság, ami a hónaljadnál akar kijönni, nem fog lesétálni pl. a lábadba. Szóval az ott igenis "betömörül" + a fémszármazék külön nem tesz jót a nyirok és egyéb rendszereinknek.
    De nem célom osztani az észt, szíved joga úgy vélekedni ahogy, és azt használni amit.. :)
    Bocs a belekotyogásért!
    Szép napot!

    VálaszTörlés